Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Fysiotherapie

Behandelingen

Bij fysiotherapie Paauwenburg bent u aan het juiste adres. U kunt rekenen op een deskundige collega die samen met u het maximale uit het herstel wilt halen.
De client staat hierbij centraal en wordt medeverantwoordelijk geacht voor het oplossen van zijn lichamelijk probleem. De fysiotherapeut begeleidt en stuurt hierin.
Behandeling kan bestaan uit actieve oefenvormen, behandeling op de behandelbank of uitleg over uw klachten

Wij doen ons uiterste best om, binnen 2  werkdagen, een afspraak bij 1 van onze therapeuten in te plannen

Fysiotherapie Het menselijk lichaam is een slim en goed geregeld geheel van spieren, botten en gewrichten. Hier moeten we dagelijks op kunnen rekenen. Lopen, staan, tillen en bukken, het zijn vaak volkomen normale bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Degene die daar alles van afLees verder »

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen van kinderen (0-12 jaar) en jongeren (12-16 jaar).  Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, in elke vorm, op elke leeftijd, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.  Binnen het team van Fysiotherapie Paauwenburg is Lennie Jacobse afgestudeerd en ervaren kinderfysiotherapeute. De kinderfysiotherapeut heeft specifieke kennis  enLees verder »

Manuele therapie is een aanvulling op de gewone fysiotherapie. Manuele therapie kan bij veel verschillende problemen mensen helpen. Moeite met bukken en kunt u hierdoor niet werken? Pijn bij hoog reiken is hierdoor het huishouden moeizaam? Voelt u nek of rug stijf zodat u niet goed kan draaien? Een aantal voorbeelden waarbij de manueel therapeutLees verder »

Sportfysiotherapie Sportfysiotherapie is de oplossing voor verschillende blessures. ‘Tijdens het voetballen mijn knie verdraaid’, ‘met tennis door de enkel gegaan’, ‘de zeurende peesklachten tijdens het hardlopen’, ‘steeds terugkerende schouderklachten met handballen’. Allemaal voorbeelden die het uit kunnen voeren van sport of hobby kunnen belemmeren. De sportfysiotherapeut is er voor u om u weer klachtenvrij teLees verder »

Mckenzie Methode McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goedeLees verder »

Kinetic control is een methode binnen oefentherapie. Door  pijn en pathologie ontstaat een verkeerde afstemming van de verschillende spiergroepen waardoor klachten kunnen ontstaan of in stand worden gehouden. Normale bewegingen worden minder efficient uitgevoerd. De spiergroepen geschikt voor hoog belaste kortdurende activiteiten zijn snel overactief. De spiergroepen die dienen voor  laag belaste langdurige activiteiten zijn snel onvoldoendeLees verder »

Geriatriefysiotherapie is fysiotherapie voor ouderen of mensen met een combinatie van fysieke problemen en ziektes. Bij problemen met lopen, uitvoeren van taken in huis of bij zelfzorg, maar ook bij herstel na een operatie of een beroerte kan de geriatriefysiotherapeut helpen. Tevens na een val of bij angst om te vallen bent u bij de geriatriefysiotherapeutLees verder »

  Helaas verloopt voor een deel van de mensen herstel van een coronabesmetting moeizaam of traag. Een deel van de mensen ervaart na 6 weken nog vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid bij inspanning en een verminderde conditie. Dit zorgt ervoor dat voor een deel van de mensen herstel na corona niet goed verloopt en ze niet kunnenLees verder »

Fysiotherapie Paauwenburg werkt voor een aantal klachten met de zorgplannen van fysiotopics. Dit geldt onder andere voor rug-, nek- schouderpijn, maar ook artrose. Pijnklachten zijn voor iedereen weer anders. De juiste behandeling van uw pijn is belangrijk om snel weer van uw pijn af te zijn. Zo kunt u weer pijnvrij bewegen en uw dagelijkse activiteiten doen. Niet alleen is snel herstellen belangrijk, juist ook een duurzaam en blijvend herstel.

Good Life with osteoArtritis (GLA:D) is een conservatief programma voor mensen met heup- en knie artrose ontwikkeld in Denemarken en ondertussen wereldwijd gegeven. Het programma bestaat uit een evidence based voorlichtings- en oefenprogramma gegeven door een gecertificeerde fysiotherapeut. Met inzet van het programma kan een operatie voor heup- of knieprothese worden uitgesteld of zelfs wordenLees verder »

Fitness Paauwenburg

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut

Fitness Paauwenburg biedt nu sporten onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut! Herstellende van een zieke of operatie? Heeft u de laatste tijd weinig bewogen en is het tijd voor verandering? Voelt u zich niet thuis in de ‘gewone’ sportschool?

Het is nu mogelijk bij Fitness Paauwenburg om aan uw conditie, kracht en lenigheid te werken met een sportabonnement. U traint op uw eigen tempo, binnen uw eigen mogelijkheden op een individueel schema en deskundige en ervaren begeleiding. Dit doen we in onze oefenzaal op vastgestelde tijden.

Maureen of Charlotte voert met u het intakegesprek alvorens u start met het trainingsprogramma. Hierbij komt aan de orde komt wat uw doelstellingen en uw mogelijke beperkingen zijn. Aan de hand van deze gegevens stellen wij, in overleg met u, een trainingsschema op.

Coaching

Leefstijlcoach
Wat doet een leefstijlcoach? Veel Nederlanders hebben overgewicht, slapen slecht, eten te veel en niet altijd even gezond, bewegen te weinig en drinken te veel. Ook in Vlissingen. Leefstijl is een term die je (terecht) steeds vaker hoort. Een gezonde leefstijl is urgenter dan ooit. We dromen ervan om voor altijd jong, slank en sterkLees verder »
Mental coaching
Wat doet een mental coach? Een Mental coach leert je je eigen denken meer te begrijpen en helpt je controle te krijgen over de leven. Veel mensen die leven zijn niet bewust waarom ze bepaalde handelingen doen. Dit komt omdat mensen makkelijk programmeerbaar zijn. Dat is ook een van de redenen waarom mensen in situatiesLees verder »
Re-integratie werknemer
Re-integratie Als je door pijn niet in staat bent te werken kun je met een fysiotherapeut aan de slag om hieraan te werken. Soms is dit helaas niet voldoende. Bij Fysiotherapie Paauwenburg bieden we een een volledig pakket voor een succesvolle re-integratie. Het re-integratieprogramma is opgesteld in nauwe samenwerking met re-integratie-experts Ascenditur. In dit programmaLees verder »
Re-integratie werkgever
Re-integratietraject voor uw werknemers Als werkgever hou je je werknemers graag gezond en gemotiveerd. Helaas gooit het leven soms roet in het eten. Bij Fysiotherapie Paauwenburg helpen we je met onze speciale zorg op maat. Als uitvoerende organisatie van  Ascenditur hebben we een pakket van expertises gebundeld tot een aanpak die werkt. Personeel is voorLees verder »

Afspraak maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.