Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een slim en goed geregeld geheel van spieren, botten en gewrichten. Hier moeten we dagelijks op kunnen rekenen. Lopen, staan, tillen en bukken, het zijn vaak volkomen normale bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Degene die daar alles van af weet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook preventie is een belangrijk onderdeel en dat kan ook met fysiotherapie.

Tijdens de eerste afspraak wordt een zo volledig mogelijk beeld gevormd van uw klachten middels gesprek en onderzoek. Vervolgens wordt er, samen met u, een individueel behandelplan samengesteld. Dit plan is maatwerk. Tenslotte is elke mens anders, elk lichaam anders en reageert iedereen weer anders.

Naast de aanwezige specialisaties kunnen we ook gebruik maken van onderstaande behandeldeskundigheden. Hierdoor kunt u van jong tot oud bij ons terecht.

  • Mckenzietherapie; de therapeut voert een geprotocolleerd onderzoek uit bij rug- en/of nekklachten. In de praktijk uitgevoerd door Peter van Kempen.
  • Mulligan technieken; een mobilisatie techniek is, die gebaseerd is op een pijnloze wijze herstellen van de normale beweeglijkheid. In de praktijk uitgevoerd door Peter van Kempen en Chantal de Koning
  • Kinetic control; middels gericht oefeningen spierbalans herstellen. In de praktijk uitgevoerd door Chantal de Koning.
  • Medical taping concept; een elastische tapetechniek. Alle medewerkers gebruiken deze tapemethode, welke door veel patiënten als prettig wordt ervaren.
  • Plagiocephalometrie; schedelmeting en behandeling bij zuigelingen met scheve of afgeplatte hoofdjes. In de praktijk uitgevoerd door Lennie Jacobse
  • Medische trainingstherapie
  • Fysiofitheidsscan, deze tests kunt u bij Charlotte Jansen  uitvoeren