Astma bij kinderen

 

Astma ( inspannings) bij kinderen is een veel voorkomend probleem op het gebied van de ademhaling. Kinderen ervaren benauwdheid en worden hierdoor belemmerd tijdens bewegen en sport.  Hierdoor kan een kind zich angstig voelen. Waardoor het kind niet  meer durft en niet meer wil bewegen. Dit kan voorkomen op school tijdens het sporten, op de sportvereniging en ook na schooltijd buiten met vriendjes. Het kind komt dan in een negatieve spiraal terecht waar het vaak zelf niet uit kan komen.

 

Wat doet een kinderfysiotherapeut?

Lennie zal eerst samen met u en uw kind een gesprek hebben over de problemen en het onderzoek uitvoeren. Na het gesprek en het onderzoek wordt er samen met u als ouder(s) en uw zoon/dochter een behandelplan opgesteld om deze spiraal te doorbreken. Tijdens de kinderfysiotherapeutische behandeling zullen we samen de grenzen van de conditie opzoeken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een goede ademhaling. Van daaruit zullen we samen rustig opbouwen naar een hoger fitheidsniveau (training spieren, hart- en longfunctie). Zodat uw zoon/dochter weer plezier kan beleven aan bewegen.

U kunt zonder verwijzing van de arts (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) voor een screening/onderzoek kinderfysiotherapie naar de praktijk komen. De kinderfysiotherapeutische behandeling van uw kind (tot 18 jaar) wordt vergoedt vanuit de basisverzekering (9 behandelingen) en vanuit de aanvullende verzekering kunnen er, indien nodig, nog extra behandelingen aangevraagd worden (maximaal 9 behandelingen). Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen met een chronische aandoening/verwijzing kinderfysiotherapie, deze krijgen een onbeperkte vergoeding van de zorgverzekeraar.