Chantal de Koning

BIG-nummer: 19048657904

In onze praktijk ben ik werkzaam als fysiotherapeut en als manueel therapeut. Tevens ben ik lid van het schoudernetwerk. De afgelopen jaren heb ik cursus gevolgd gericht op:

    • pijneducatie
    • schouderklachten
    • chronisch lage rugpijn
    • yoga voor fysiotherapeuten

Mijn voornaamste interessegebieden zijn nek/schouder- en lage rugklachten. Dit kunnen lokale klachten zijn of uitstralend in arm en/of been. Daarnaast behandel ik ook regelmatig mensen met langer bestaande ( onbegrepen) pijnklachten. Pijneducatie en inzicht in aspecten samenhangend met pijn verhoging,  zie ik, als een uitdaging.

Ik hecht veel waarde aan kwalitatief goed bewegen en op een goede manier oefeningen uitvoeren. Hiervoor gebruik ik de principes van Kinetic control. Een bewegings- en stabilisatietraining die disbalans in spiergebruik,  ten gevolge van pijn,  tracht te herstellen. Zo probeer ik middels educatie inzicht te verhogen en de juiste oefeningen voor jou te selecteren

Naast mijn werk als fysio en manueel therapeut, ben ik ook werkzaam als inzetbaarheidscoach bij bedrijven. Werknemers zijn een essentieel onderdeel van een bedrijf. Ervoor zorg dragen dat ze op lange termijn waardevol kunnen blijven werken is een groot goed. Duurzame inzetbaarheid is afhankelijk van persoonsgebonden factoren, als ook van het werk en functie. Na een gedegen screening van relevante factoren, die inzetbaarheid beïnvloeden, kan een individueel traject volgen om persoonlijke inzetbaarheid te verhogen. Indien gewenst doe ik dit samen met andere disciplines als psycholoog of diëtist. Voor deze werkzaamheden werk ik samen met ascenditur

Samenvattend zijn mijn doelgroepen; nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn, lage rugpijn, mensen met langer bestaande pijnklachten waarbij de focus op juist bewegen en een gezonde leefstijl ligt.