Ineke Jasperse

BIG-nummer: 39034022704

Mijn naam is Ineke Jasperse en ik heb me de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in longproblematiek. Daarbij kunt u denken aan COPD en astma, maar ook bv. hyperventilatie, longfibrose of bronchiectasieen. Tevens ben ik geschoold in fysiotherapeutische zorg rondom transplantaties.

Sinds 2023 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Paauwenburg. In 1990 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. In de loop der jaren heb ik veel uiteenlopende na- en bijscholingen gevolgd op het gebied van bv. bekken(bodem)problematiek, oncologie en stressgerelateerde klachten. Maar mijn bijzondere belangstelling gaat uit naar lichaamsbewustwording ( interne link chronisch pijn) en longproblematiek ( interne link COPD).

In mijn werk vind ik het belangrijk mensen iets te leren waar ze de rest van hun leven gemak van hebben. Zo makkelijk mogelijk bewegen, lukt het beste als je weet wat je doet. Als je voelt wat je doet. Mijn streven is om mensen daarvan bewust te maken. Daarvoor heb ik cursussen “Mobilizing Awareness” gevolgd en volgde ik veel workshops en cursussen over de methode Feldenkrais.

In 2020 heb ik me als longfysiotherapeut aangesloten bij Chronisch ZorgNet en ben ik post-Covid revalidatie gaan geven in een multi-disciplinair team. De ontwikkelingen rondom post-Covid klachten houd ik zo goed mogelijk bij door middel van aanvullende cursussen en webinars om mensen met langdurige klachten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen en om muziek te maken. Ik speel piano en ik zing graag, en ben koordirigent bij Vocalgroup Keychange uit Goes.