Nicole Knippenburg

BIG-nummer: 49926020004

Mijn naam is Nicole Knippenburg en voor de praktijk ben ik werkzaam als geriatriefysiotherapeut.

Ik heb grote affiniteit met de doelgroep ouderen. Ik houd me in mijn werk voornamelijk bezig met het behouden en verbeteren van het zelfstandig functioneren van ouderen. Dit betekent dat ik voornamelijk bij mensen aan huis behandel. In de thuissituatie zijn de moeilijkheden waar ouderen tegenaan lopen op een praktische manier te trainen. Ook ben ik regelmatig aanwezig in Scheldehof of Ter reede.  Hierbij is de therapie vaker gericht op het kunnen uitvoeren van een bepaalde taak, dan op het specifiek versterken van spieren of gewrichten.

Ik zie mensen met uiteenlopende moeilijkheden. Denk hierbij aan fysieke problemen na een val, operatie of beroerte. Maar ook als u zonder duidelijke reden moeite heeft met lopen of dagelijkse activiteiten als aankleden of koken kunt u bij mij terecht.

Ik heb vaak nauw contact met mantelzorgers, familie, thuiszorg en andere zorgverleners. Dit is belangrijk om het effect van de behandeling te vergroten. Door samenwerking kan de behandeling van meerdere kanten ingezet worden en het behandeldoel bereikt worden. Ook kan het fysieke probleem hierdoor van meerdere kanten bekeken worden.

Wilt u zo lang mogelijk veilig zelfstandig wonen? Wordt u steeds banger om te vallen? Gaat het lopen steeds moeizamer? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!

Samen komen we in de behandeling weer op een punt dat u zelfstandig, of met zorg aan huis, kunt functioneren en uw dagelijkse activiteiten weer op een prettige manier kan uitvoeren.