aanvullende polis fysiotherapie

Afgelopen week hebben de zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden voor 2021 bekend gemaakt. Wat betekent dit voor u?

Fysiotherapie is één van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. Dat is niet zo vreemd omdat fysiotherapie voor veel verschillende aandoeningen hulp biedt. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht. Er zijn specifieke chronische aandoeningen welke door de basisverzekering worden vergoed maar vaak moeten eerst 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering worden vergoed.

De mate van vergoeding uit uw aanvullende verzekering is afhankelijk van de gekozen verzekering. Dit kan variëren van enkele behandelingen tot het gehele behandeltraject.

Bijna iedereen, van jong tot oud, wordt minstens eenmaal in zijn leven door een fysiotherapeut  behandeld. Laat u goed  informeren over de vergoeding hiervan.

Sinds 1 januari 2007 is er sprake van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Dit betekent dat u voor fysiotherapie meestal geen verwijzing van een arts meer nodig heeft.

Fysiotherapie Paauwenburg heeft met alle zorgverzekeraars contracten voor 2021.

Wij adviseren u zich goed te laten informeren naar de vergoedingen voor fysiotherapie vanuit uw zorgverzekering. Voor 1 januari 2021 kunt u uw zorgverzekering voor het komende jaar opzeggen of aanpassen.

Meer informatie over vergoedingen fysiotherapie voor 2021 kunt u vinden op de pagina van de www.consumentenbond.nl of op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie.