Van 9 tot en met 15 oktober is het de Week Tegen Pijn. Daarom staan wij stil bij verschillende vormen van pijnklachten en leggen wij graag uit hoe wij van Fysiotherapie Paauwenburg u hierbij van dienst zijn. Want immers is niet elke pijn hetzelfde en gaat iedereen anders om met pijn!
Iedereen heeft wel eens te maken gehad met pijn. Bijvoorbeeld na een ongeluk of door bijvoorbeeld overbelasting van spieren. Pijn heeft daarbij een functie, namelijk: waarschuwen en beschermen. Doordat je pijn voelt, ontzie je de pijnlijke plek waardoor het weefsel kan helen. Maar niet alle pijnklachten zijn hetzelfde. Zo kent pijn verschillende oorzaken en zo zijn er dan ook verschillende behandelmethoden. Patiënten kunnen zich bij ons melden vanwege pijnklachten door weefselbeschadiging na bijv. een operatie, breuk of blessure, maar wij zien ook patiënten met pijnklachten die ontstaan zijn door stress en spanningen. Daarnaast gaat iedereen ook anders om met de pijn. Zo neemt de een direct contact op met de huisarts en loopt een ander langer rond met pijnklachten.
Wij kijken dan ook vanuit een bio- psychosociale benadering naar de pijn. Dat houdt in dat wij niet slechts aandacht besteden aan de medische aspecten, maar ook aan psychologische en sociale factoren die medebepalend zijn voor de klachten en daarmee ook het genezingsproces. In onze praktijk besteden wij aandacht aan het voorkomen, meten- en behandelen van de pijn.
Bij Fysiotherapie Paauwenburg zetten wij ons dagelijks in om elke patiënt een kwaliteitsvolle behandeling te bieden bij acute, subacute en chronische pijn. Bij de eerste afspraak worden de klachten uitvoerig besproken en onderzocht, waarna er een gericht behandelplan opgesteld wordt samen met de patiënt. Indien nodig maken wij hierbij gebruik van een multidisciplinaire aanpak om de klachten te behandelen. Dat houdt in dat er naast fysiotherapie bijv. ook een ergotherapeut, psycholoog of andere zorgverlener bij betrokken wordt. Zo worden de klachten effectief aangepakt.
Heeft u pijnklachten? Wij helpen u graag met het grip krijgen op de klachten.