kind naar basisschool

Wat kan een kinderfysiotherapeut als uw kind het op school niet zo leuk vind en niet zo goed mee kan komen? Lees hier het verhaal van Tim.

Ik ben Tim, 7 jaar oud en ik zit in groep 4 van de basisschool. Ik vind school op zich wel leuk, maar ga er niet elke dag met plezier naartoe. Schrijven in de klas vind ik erg moeilijk, ik moet de letters en woorden vaak opnieuw schrijven van de juf, omdat ze het niet goed kan lezen. Daar word ik soms boos en verdrietig over en wil dan niet meer schrijven. De juf zegt ook  vaak dat ik mijn pen niet goed vasthoudt. Maar als ik het op een andere manier doe, dan lukt het schrijven helemaal niet meer en wordt mijn hand snel moe.

Gym vind ik wel leuk om te doen, vooral de tikspelletjes, want ik ben een van de snelste in de klas. Alleen de toestellen en de koprol vind ik niet leuk. De juf of een van de andere kinderen moet mij dan vaak helpen en dat is soms best vervelend. Mijn ouders oefenen soms wel extra met mij thuis. Daar heb ik vaak helemaal geen zin in. Ik wil gewoon lekker spelen!

Sinds een paar weken ga ik naar de kinderfysiotherapie. In het begin vond ik het een beetje spannend, maar nu super leuk! Vaak mag ik klimmen, springen en over gekke dingen lopen en dan letters op de spiegel schrijven of tekeningen maken. Ik heb ook iets speciaals gekregen voor op mijn pen en nu kan ik deze veel makkelijker vasthouden en het schrijven op school gaat al wat beter. Ik en mijn ouders zijn daar super blij mee, maar ook de juf is hier blij mee! Voorlopig blijf ik oefenen bij de kinderfysiotherapie, zodat ik nog beter word in schrijven en in gymmen op de toestellen. De koprol wil ik ook nog graag leren bij de fysiojuf, want dan kan ik deze op school helemaal zelf!

Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Onze kinderfysiotherapeute Lennie Jacobse kan beoordelen of er iets aan de hand is. De screening en eventuele behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar, het aantal behandelingen is afhankelijk van welk pakket/aanvullende verzekering u heeft.  In de meeste gevallen is geen verwijzing van de (huis)arts nodig.