voeten trainen vitaal lichaam

Voeten trainen een alternatief voor steunzolen

 

Voeten, geen twee voeten zijn hetzelfde. Ze zijn de basis van ons lichaam, maar krijgen vaak maar weinig aandacht. Waarom zouden we wel knieën,  heupen, rug, nek, schouders en armen trainen, maar niet de voeten? Juist de voeten trainen is zo belangrijk, omdat zij ons dragen. De voeten worden belast en zijn daardoor kwetsbaarder.

Tijdens het lopen en ook bij het staan bewegen de voeten continu. Een voet moet kunnen proneren( plat worden) en supineren ( hol worden) als de voet dit niet kan heeft dit ook gevolgen voor de rest van de bewegingsketens. Daarom praten we over pronerende en supinerende benen, schokabsorberende en afzetbenen. Die elkaar telkens afwisselen tijdens het gaan.

Als we dit mechanisme opsluiten met steunzolen kunnen er allerlei problemen in de rest van het lichaam ontstaan. In dit filmpje ziet u hier een mooie uitleg over.

Loop zoveel mogelijk op je sokken in huis als je voeten dat  verdragen en loop niet onnodig hele dagen met schoenen. Schoenen werken vaak als een beperkend korset voor je voeten die elk uit 26 botjes , 33 gewrichten bestaan! Zet daarom de voet niet zomaar vast, niet met te krappe, stijve schoenen, niet met langdurige steunzolen: train je voeten en je traint je lijf.

Geef je voeten hun natuurlijke vrijheid, mobiliteit en kracht terug. Vitaliteit van de grond af.

Ze zijn zo belangrijk!

 

Wilt u hier meer over weten? Maak gerust een afspraak bij Peter van Kempen, onze voetenspecialist.