In dit stukje geven we belangrijke adviezen om thuis te werken.

Om maar met de deur in huis te vallen, de belangrijkste tip, zorg voor een duidelijke werkplek. In de ideale wereld wordt je thuiswerkplek afgesloten met een deur. Probeer te zorgen voor een volwaardige werkplek.  Zorg dat je de door jou gekozen werkplek ontdoet van onnodige afleiding en persoonlijke spullen. Clean desk policy. Wat ook belangrijk is houd vast aan het normale ochtendroutine, rond dezelfde tijd opstaan, douchen en aankleden!

Er is een overvloed aan verleidingen van de koelkast tot netflix. Zorg voor een ijzeren discipline. Hierbij helpt het dat je een realistisch schema maakt voor jezelf, waarin je duidelijk opneemt welke tijd je aan het werk bent, wanneer je korte pauzes inlast en hoe laat je een wat langere pauze neemt, voor de lunch bijvoorbeeld.

Het is overigens net zo verleidelijk om thuis ellenlang door te werken. Want je hebt geen collega’s in de buurt, die om 17:00 uur uitklokken en je eraan helpen herinneren dat de werkdag voorbij is. Dus bepaal voor jezelf wanneer het mooi is geweest en zet desnoods een wekkertje.

Gebruik je wekker ook om elke 30 minuten even op te staan en in beweging te komen!

Maar wat is nu een goede werkhouding? Hierbij kunnen we de stelregel hanteren werkblad ter hoogte van je navel Zit je op een eetkamerstoel dan kun je ervan uit gaan dat deze te laag is. Ideaal is, bij ontspannen schouders, de ellebogen 90 graden gebogen en onderarmen op tafel. Zorg voor een open zithoek eventueel met een extra kussen in de rug. Vergeet hierbij vooral niet rechtop te zitten.

Last but not least een ontspannen, bij voorkeur, buikademhaling is belangrijk. Adem hierbij zoveel mogelijk in en uit door uw neus.

meer informatie? neem gerust contact op

.thuiswerken