Gisteren, donderdag 28 mei, stond op de voorpagina van de PZC een artikel over blijvende longschade na Corona. Veel mensen onderschatten de gevolgen van Corona. Het virus en de reactie van het lichaam hierop kan littekenvorming geven in de longen waardoor de longen krimpen en stugger worden. Hierdoor nemen de longen minder zuurstof op.

Een week eerder was er ook aandacht voor een grote groep mensen die,  met een al dan niet, bevestigde Covid 19 besmetting, al weken ziek thuis zijn. Op de site van het RIVM wordt aangegeven dat herstelperiode, na milde klachten, een paar dagen is. Voor een grote groep mensen is dit echter niet waar. Mensen die voorafgaand aan de besmetting een normale conditie hadden en weken later nog steeds tot niets komen. Veelgehoorde klachten zijn benauwdheid, verlies van reuk en/of smaak, slecht slapen en ontzettende vermoeidheid. Bijvoorbeeld 5 minuten de hond uitlaten is al te veel en het wordt maar niet beter. Vaak is er onbegrip vanuit de omgeving of werkgever.

Onze boodschap neem uw klachten serieus!

Wellicht kan fysiotherapie Paauwenburg u verder helpen.

Met aandacht voor juiste ademhaling, de juiste handvaten bieden voor hervatting van diverse activiteiten uit het dagelijks leven en u uiteindelijk uw conditie weer te verbeteren. . Dit doen wij op een zorgvuldige manier. Hierbij zijn er korte lijnen met uw huisarts.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.