Sportblessure Acuut

Acuut letsel tijdens sporten

Een knak in de knie nadat de voetballer tijdens een landing zijn knie verdraaide. Het gevoel van een ‘steentje’ die tegen de kuit wordt geworpen van een tennisser tijdens het aanzetten om een bal te halen. Of het zwikken van de hockeyer zijn enkel tijdens het wenden en keren.

Allemaal voorbeelden van acute sportblessures die de sporter het uitoefenen van zijn hobby (of werk) belemmeren. Bovendien kan dit ook vervelende schade kan opleveren. Een sportfysiotherapeut kan u hiermee helpen!. Binnen Fysiotherapie Paauwenburg is Charlotte Jansen afgestudeerd sportfysiotherapeut.

Tijdens het eerste consult zal Charlotte een uitgebreid vraaggesprek met u uitvoeren gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Een gedegen onderzoek naar wat de diagnose en bijhorende schade is, is een belangrijke stap in het herstel! Zo wordt onder andere beoordeeld of er een behandelplan onder begeleiding van de sportfysiotherapeut opgesteld kan worden om weer terug te keren naar uw sport. Mocht tijdens dit onderzoek blijken dat er toch sprake is van ‘serieuze’ weefselschade? Dan nemen we uiteraard contact op met een specialist. Voordeel van Fysiotherapie Paauwenburg is dat Charlotte  participeert binnen het ADRZ sportnetwerk en hierdoor korte lijntjes heeft met specialisten.

Twijfel na een acute sportblessure niet om contact op te nemen. Laat uw blessure beoordelen. Dit kan u zowel op korte termijn als lange termijn helpen uw hobby en/of sport klachtenvrij te kunnen blijven uitvoeren. De sportfysiotherapeut wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft, kunt u er toch terecht. U betaald dan zelf het verschuldigde tarief. Kinderen tot 18 jaar zijn altijd verzekerd voor sportfysiotherapie.