dementievriendelijk paauwenburg

Dementievriendelijk Paauwenburg

 

Voor wie is het initiatief dementievriendelijk Paauwenburg?

Met het initiatief van Dementievriendelijk Paauwenburg willen we proberen de wijk Paauwenburg dementie vriendelijk te maken. Mensen met dementie kunnen moeite hebben met dagelijkse bezigheden die voor een ander vanzelfsprekend lijken. Activiteiten als koken, boodschappen doen, maar ook sociaal blijven functioneren, zijn een stuk lastiger voor iemand met dementie. Het is vaak een kleine moeite om iemand hierbij te ondersteunen. Soms is een praatje, wat hulp in de supermarkt of informatie over hulp in de buurt al genoeg.

Op deze manier is het voor mensen met dementie mogelijk, met ondersteuning van wijkgenoten, de dagelijkse beslommeringen te kunnen behappen.

In samenwerking met stichting ROAT en organisaties in de wijk worden daarom verschillende activiteiten georganiseerd om een beter beeld te geven van dementie en hoe je mensen met dementie kan helpen. Een geriatrisch fysiotherapeut is de specialist binnen de fysiotherapie om mensen met dementie te helpen.

Wat gaat er gebeuren?

Dit start met de infobijeenkomst Dementievriendelijk Paauwenburg, een vrije inloopavond op 23 september 19.00-21.00 in wijkcentrum de Burgerij. Namens onze praktijk zal Nicole hierbij aanwezig zijn

Op 11 oktober zijn trainingen dementievriendelijk door Alzheimer Zeeland en vanaf 29 oktober start Het Geheugenpunt in de Burgerij, een inloopspreekuur voor alle vragen rondom geheugen, omgang met dementie, zorg- en hulpverlening in de wijk of gewoon een luisterend oor.