Archieven: Behandeling

Geriatriefysiotherapie is fysiotherapie voor ouderen of mensen met een combinatie van fysieke problemen en ziektes.

Bij problemen met lopen, uitvoeren van taken in huis of bij zelfzorg, maar ook bij herstel na een operatie of een beroerte kan de geriatriefysiotherapeut helpen. Tevens na een val of bij angst om te vallen bent u bij de geriatriefysiotherapeut aan het goede adres.

Voor dit alles komt de geriatriefysiotherapeut ook bij u aan huis op uw eigen adres. Door te oefenen in eigen omgeving is het zelf uitvoeren van de dagelijkse handelingen snel weer mogelijk. Dit maakt de behandeling laagdrempelig en functioneel. De behandeling aan huis vindt plaats op verwijzing van een arts en wordt ondersteund door goede samenwerking met u, maar ook met de thuiszorg en mantelzorg.

Het belangrijkste is dat u zo lang mogelijk zelfstandig of met thuishulp kan blijven functioneren in uw eigen omgeving.

Wat doet de geriatriefysiotherapeut?
-Onderzoek en behandeling aan huis
-behandeling van problemen bij lopen en functioneren in eigen woonomgeving
-onderhouden van huidige beweegmogelijkheden

In onze praktijk is Nicole Knippenburg de geriatriefysiotherapeut. Meer weten of zij iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor een afspraak.

 

Re-integratietraject voor uw werknemers

Als werkgever hou je je werknemers graag gezond en gemotiveerd. Helaas gooit het leven soms roet in het eten. Bij Fysiotherapie Paauwenburg helpen we je met onze speciale zorg op maat. Als uitvoerende organisatie van  Ascenditur hebben we een pakket van expertises gebundeld tot een aanpak die werkt.

Personeel is voor veel bedrijven het meest waardevolle kapitaal. Zorg dragen dat het personeel op de lange termijn waardevol blijft voor de organisatie is van essentieel (economisch) belang. Duurzame inzetbaarheid is niet alleen afhankelijk van de persoonlijke situatie van de werknemer, maar ook gekoppeld aan organisatiefactoren zoals de werkomgeving en de functie. Door op de juiste manier aandacht te besteden aan de persoonlijke inzetbaarheid van een medewerker en hoe een werknemer zich binnen een organisatie voelt en functioneert, kan een belangrijk deel van het langdurig verzuim voorkomen worden.

Ascenditur

Uniek aan onze benaderingswijze is dat wij integraal kijken naar alle  deelaspecten van duurzame inzetbaarheid: Vitaliteit, Werkvermogen en Employability. Ascenditur biedt een multidisciplinaire aanpak, waarin vanuit verschillende disciplines de juiste elementen worden samengevoegd voor een aanpak op maat. Hierdoor kunnen we je binnen alle lagen van de organisatie ondersteunen. Niet alleen met maatwerktrajecten, maar uiteindelijk ook op beleidsmatige aspecten, middels een sterk projectmatige aanpak. Hiermee beogen we een effectieve, kostenbesparende  aanpak die het verzuimpercentage verlaagt en re-integratie verkort. Zo houd je als werkgever grip op langdurig verzuim en tevreden personeel.

Meer weten? https://www.ascenditur.nl/page/duurzame-inzetbaarheid

In het Paramedisch Centrum Paauwenburg

In het PCP bieden we een aanpak op maat aan voor werknemers. Daarin kunnen allerlei expertises aan bod komen, van coaching en psychologie tot di√ętetiek en fysiotherapie. Het uiteindelijke doel is re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Ge√Įnteresseerd?

Deel de speciale pagina voor werknemers met uw werknemer of neem contact op met Chantal de Koning

 

Re-integratie

Als je door pijn niet in staat bent te werken kun je met een fysiotherapeut aan de slag om hieraan te werken. Soms is dit helaas niet voldoende. Bij Fysiotherapie Paauwenburg bieden we een een volledig pakket voor een succesvolle re-integratie.

Het re-integratieprogramma is opgesteld in nauwe samenwerking met re-integratie-experts Ascenditur. In dit programma bieden we niet alleen onze expertise op het gebied van algemene fysiotherapie, maar brengen we ook mentale, sociale en werkgerelateerde factoren met je in kaart. Dat complete plaatje helpt jou om te begrijpen hoe je kan voorkomen dat je nog een keer eruit komt te liggen, en het helpt ons om een volledig beeld van jou te krijgen. Vervolgens bieden we je een oplossing op maat aan.

Het zou zo maar kunnen dat die maatwerkoplossing voor jou bestaat uit coaching, fysiotherapie en di√ętetiek. Of misschien een aantal sessies met een psycholoog. We mixen en matchen expertises zodat jij de beste hulp krijgt om je klachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen. Op deze manier werken we samen naar een vitaal lichaam en een gezonde geest. We richten ons hierbij niet alleen op jouw herstel, maar ook op preventie. Met als voornaamste doel weer optimaal functioneren op je werk, nu en in de toekomst.

Ook handig: al deze disciplines zitten in Paramedisch Centrum Paauwenburg!

We voeren de trajecten uit in samenspraak met jouw werkgever of het UWV. Uiteindelijk leiden de trajecten niet alleen tot re-integratie, maar ook tot duurzame inzetbaarheid: we helpen jou om beter te worden en te blijven.

Ge√Įnteresseerd? Chantal informeert je graag verder.

Klik hier om een vrijblijvende eerste afspraak te maken.

Kinetic control is een methode binnen oefentherapie. Door¬† pijn en pathologie ontstaat een verkeerde afstemming van de verschillende spiergroepen waardoor klachten kunnen ontstaan of in stand worden gehouden. Normale bewegingen worden minder efficient uitgevoerd. De spiergroepen geschikt voor hoog belaste kortdurende activiteiten zijn¬†snel overactief. De spiergroepen die dienen voor ¬†laag belaste langdurige activiteiten¬†zijn snel onvoldoende actief. Zo ontstaat een disbalans in spiergebruik. En kiest het lichaam voor dagelijkse activiteiten als staan, zitten, koken of tuinieren onbewust de ‘verkeerde’ spieren. Hierdoor kan op verschillende plaatsen in het lichaam pijn ontstaan. Denk hierbij aan nekpijn, schouderpijn of lage rugpijn, die je ervaart als je langere tijd met een activiteit bezig bent.

Tijdens het onderzoek stelt de fysiotherapeut vast  welke spieren overactief zijn en welke spieren verminderd actief. Er wordt voor u een specifiek oefenprogramma opgesteld,  met als doel het aanleren van normale beweegpatronen. U kunt hierbij denken aan oefeningen gericht op verbeteren coördinatie van spiergebruik, verbeteren van lengte van spieren en vergrootten van het spier uithoudingsvermogen

Het is belangrijk dat deze oefeningen minimaal 6 weken uitgevoerd worden.  Hierdoor zal de functie van gewrichten verbeteren en de dagelijkse handelingen minder moeite kosten. Wat uiteindelijk zorgt voor meer plezier in werk, sport of huishouden! Geleidelijk zal pijn in de rug, nek en/of schouder verminderen.

Tot slot nog een heel belangrijk positief effect van de behandeling volgens Kinetic Control: de kans op terugkeer van klachten wordt sterk verkleind!

Bij ons in de praktijk wordt deze oefenvorm toegepast door Chantal de Koning

Herkent u zich in deze klachten? Maak dan hier een afspraak.

Mckenzie Methode

McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder en heup. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. McKenzie MDT is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek

Het traject dat u bij uw McKenzie MDT therapeut doorloopt, begint met een diepgaand, geprotocolleerd onderzoek. Tijdens een vraaggesprek worden de klachten in kaart gebracht, waarna een bewegingsonderzoek plaatsvindt. Typisch voor dit onderzoek zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hiermee een duidelijk beeld van de mechanische klacht ontstaat. Bij sommige klachten treedt hierbij het zogenaamde centralisatiefenomeen op. Dit centralisatiefenomeen is het terugbrengen van de pijn onder invloed van houding en/of beweging naar centraal in de wervelkolom. Dit fenomeen is baanbrekend geweest bij de onderzoeksmethode van lage rug- en nekklachten. Na het onderzoek zal uw therapeut duidelijk kunnen aangeven of uw klacht geschikt is voor behandeling met McKenzie MDT.

Prognose

Op basis van het onderzoek kan uw behandelaar meestal een duidelijke prognose formuleren. Deze prognose is gebaseerd op wetenschappelijke criteria. Kan de klacht niet worden behandeld, dan zal hij u doorverwijzen. Hierdoor verliest u geen tijd en geld aan een behandeling die voor u niet zinvol is. U weet dus al heel spoedig wat u kunt verwachten.

De behandeling

Na een duidelijk diagnose begint de behandeling gericht op uw ‘zelfredzaamheid’. U leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen uw klachten zelf te verbeteren om uw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen tijdens uw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties.

Betrouwbaarheid

McKenzie MDT is momenteel wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele- en oefentherapie gebruikt. De therapeuten die in het McKenzie MDT register staan zullen u volgens de vast omschreven principes van McKenzie MDT onderzoeken en behandelen. Bovendien wordt van hen verwacht dat zij aan regelmatige bij- en nascholing deelnemen.

Voor meer informatie zie: www.McKenzie.nl

Bij ons in de praktijk wordt deze methode uitgevoerd door Peter van Kempen

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is de oplossing voor verschillende blessures. ‚ÄėTijdens het voetballen mijn knie verdraaid‚Äô, ‚Äėmet tennis door de enkel gegaan‚Äô, ‚Äėde zeurende peesklachten tijdens het hardlopen‚Äô, ‚Äėsteeds terugkerende schouderklachten met handballen‚Äô. Allemaal voorbeelden die het uit kunnen voeren van sport of hobby kunnen belemmeren. De sportfysiotherapeut is er voor u om u weer klachtenvrij te kunnen laten sporten. Door de juiste oefeningen, tips en adviezen kunt u weer genieten van uw hobby. Alle sporters zijn van harte welkom, toppers maar zeker ook recreanten. Binnen het team van Fysiotherapie Paauwenburg is Erwin Pouwelse afgestudeerd sportfysiotherapeut.

Blessures en/of klachten kunnen uw prestatie of plezier behoorlijk belemmeren tijdens het sporten. Op het moment dat u een beginnende of slepende blessure heeft is het raadzaam contact op te nemen. De sportfysiotherapeut zal samen met u achterhalen waar de oorzaak van de klachten liggen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en mogelijk videoanalyses. Aan de hand van de uitkomsten wordt in samenspraak met u een passend vervolg bedacht. Dit kan vari√ęren uit tips/adviezen, verandering van trainingsschema tot een behandelplan inclusief oefentherapie.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

  • Onderzoek en behandeling van sportblessures
  • Informatie en advies t.a.v. sport en beweging
  • Blessurepreventie
  • Testen en meten van sporters

 

Heeft u hulp en/of vragen ten aanzien van bovenstaande punten, maak dan snel een afspraak.

 

 

Fitness Paauwenburg biedt nu sporten onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut! Herstellende van een zieke of operatie? Heeft u de laatste tijd weinig bewogen en is het tijd voor verandering? Voelt u zich niet thuis in de ‘gewone’ sportschool?

Het is nu mogelijk bij Fitness Paauwenburg om aan uw conditie, kracht en lenigheid te werken met een sportabonnement. U traint op uw eigen tempo, binnen uw eigen mogelijkheden op een individueel schema en deskundige en ervaren begeleiding. Dit doen we in onze oefenzaal op vastgestelde tijden.

Maureen voert met u het intakegesprek alvorens u start met het trainingsprogramma. Hierbij komt aan de orde komt wat uw doelstellingen en uw mogelijke beperkingen zijn. Aan de hand van deze gegevens stellen wij, in overleg met u, een trainingsschema op.

Wij bieden cardiotraining (lopen, roeien, steppen en fietsen) afwisselend met krachtapparatuur in de oefenzaal. Naast apparatuur-training bieden wij ook vele losse oefeningen die naast de fitness thuis kunnen worden uitgevoerd. Afhankelijk van uw doelstellingen kunnen accenten worden gelegd op de verschillende onderdelen. Aanpassing van uw trainingsschema vindt tussentijds plaats aan de hand van uw verbeterde belastbaarheid binnen de fitness. U wordt hierin afwisselend begeleid door Karin, Erwin of Maureen

Tijden

Met begeleiding fysiotherapeut
Maandag 08.00-10.00 uur
Maandag 17.00-19.00 uur
Woensdag 08.00-10.00 uur
Donderdag 16.00-18.00 uur

Vrije fitness

Dinsdag 12.00-15.00 uur
Dinsdag 17.00-19.00 uur
Vrijdag 09.00-15.00 uur

ABONNEMENTSKOSTEN

Intake ‚ā¨ 45,00
1x per week ‚ā¨ 30,00
2x per week ‚ā¨ 47,50

Kosten leefstijltraject

Intake 1 uur + 4 sessies
in 3 maanden van 30 minuten
Kosten ‚ā¨ 217,80
Extra sessie ‚ā¨ 42,35
Bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW Betaling middels automatische incasso

Manuele therapie is een aanvulling op de gewone fysiotherapie. Manuele therapie kan bij veel verschillende problemen mensen helpen. Moeite met bukken en kunt u hierdoor niet werken? Pijn bij hoog reiken is hierdoor het huishouden moeizaam? Voelt u nek of rug stijf zodat u niet goed kan draaien? Een aantal voorbeelden waarbij de manueel therapeut u kan helpen.

De manueel therapeut beweegt de gewrichten op een bepaalde manier waardoor de beweeglijkheid van de gewrichten kan worden vergroot. Met als gevolg pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid. Om dit bereiken is zacht trekken of duwen tegen de lichaamsdelen vaak al voldoende. Soms wordt deze behandeling aangevuld met gedoseerde impulstechnieken. Hierbij worden de gewrichten sneller bewogen waarbij men soms een knappend of krakend geluid hoort. De meeste pati√ęnten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

De manueel therapeut zal samen met u achterhalen waar de oorzaak van de klachten liggen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vraaggesprek en  lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de uitkomsten wordt in samenspraak met u een passend vervolg bedacht.

Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Klachten waarbij u aan een manueel therapeut kunt denken zijn onder andere nekpijn, hoofdpijn en/of migraine, lage rugklachten al dan niet uitstralend in de benen. Maar ook bij pijn aan schouder, heup of andere gewrichten kan manueel therapie positief bijdragen.

Heeft u hulp en/of vragen ten aanzien van bovenstaande punten, maak dan snel een afspraak.

In onze praktijk zijn Peter van Kempen en Chantal de Koning de manueel therapeuten.

www.demanueeltherapeut.net

 

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen van kinderen (0-12 jaar) en jongeren (12-16 jaar).  Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, in elke vorm, op elke leeftijd, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.  Binnen het team van Fysiotherapie Paauwenburg is Lennie Jacobse afgestudeerd en ervaren kinderfysiotherapeute.

De kinderfysiotherapeut heeft specifieke kennis  en vaardigheden  met betrekking tot motorisch ontwikkeling (fijne en grote motoriek), bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd, fitheid en training van spieren, hart- en longfunctie bij kinderen en heeft specifieke pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van ouders. De kinderfysiotherapeut werkt altijd, na onderzoek gedaan te hebben, volgens een behandelplan. Wanneer nodig wordt er overlegd met andere disciplines,  zoals de (jeugd)arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut.

Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind en/of bent u doorverwezen naar een kinderfysiotherapeut door de specialist, de jeugdarts, door de leerkracht, osteopaat of huisarts? Maak dan snel een afspraak.

COPD

Voelt u zich benauwd tijdens inspanning? Heeft u last van slijm, piepende ademhaling en hoestbuien? Ervaart u extreme vermoeidheid?

U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke inspanning te vermijden en daarmee benauwdheid te voorkomen of te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!!

Bij klachten door COPD is het juist extra belangrijk om in beweging te blijven. Als u minder beweegt krijgt u sneller klachten en nemen uw mogelijkheden en conditie snel af. Bewegen geeft lucht!

Wat is COPD?
Bij COPD zijn uw longen beschadigd. Dit zorgt ervoor dat het ademen moeilijker en u minder energie heeft. De afkorting staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Dan ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn. In het bloed bevindt zich dan minder zuurstof. Dit zorgt ervoor dat normale zaken als traplopen, boodschappen doen of aankleden moeizaam gaat.

Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een oefenprogramma ontwikkeld. Tijdens dit programma wordt u, door onze gespecialiseerde fysiotherapeut Karin Koster, op een verantwoorde manier begeleid naar een actievere levensstijl.

COPD wordt vergoed door de zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van uw behandelend arts. De behandeling valt onder chronische indicaties fysiotherapie. Middels een intake gesprek wordt de mate van ernst vastgesteld. Hierdoor wordt bepaald hoeveel behandelingen er vergoed zullen worden door uw verzekering.

Er wordt voor u een op maat gemaakt individueel oefenprogramma geschreven. Er kan worden getraind in groepen of individueel, afhankelijk van uw niveau.

Bij vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met de praktijk.

Onze oefengroep COPD vindt plaats op de volgende dagen:

Dinsdag en vrijdag van 14.00-15.00 in de oefenzaal van de praktijk