Charlotte Jansen van Rosendaal

BIG-nummer: 7990556004

Sinds 2021 ben ik werkzaam als fysiotherapeut binnen het team van Fysiotherapie Paauwenburg. In 2017 ben ik gestart met de opleiding ‘master physical therapy in sports’ en deze opleiding heb ik bijna afgerond. Als sportfysiotherapeut ben ik naast de werkzaamheden op de praktijk ook verbonden aan een sportnetwerk: de ADRZ sportkliniek  en geef ik training als kracht- en performance trainer bij verschillende sportclubs.

Vanaf kinds af aan heb ik altijd interesse gehad in sport en de invloed daarvan op het lichaam. Waar ik ooit als korfbalster ben begonnen en mijn sport carrière voort hebt gezet in de hockey, was ik in 2018 toe aan een nieuwe uitdaging. Mede door werk als sport fysiotherapeut kwam ik in contact met sporten als Rugby en Highlandgames. Naast het werk ben ik hier veel mee bezig en kom dus ook in aanraking met de nodige blessures.

Om als fysiotherapeut een bijdrage te kunnen leveren in het herstel en de kans te kunnen verkleinen dat iemand geblesseerd raakt, vind ik geweldig.  Door een goede bewegingsanalyse uit te voeren van zowel de sport, de sporter als de omgeving kan je met sportfysiotherapie heel specifiek en doelgericht aan de slag. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het behandelen van sporters met klachten aan de enkel, knie en/of heup. Oefentherapie zo gericht mogelijk toe te kunnen passen vind ik daarom ook interessant en hoop mij hier in de komende jaren nog flink in door te kunnen ontwikkelen.

Ook participeer ik in ADRZ sportkliniek. Dit sportnetwerk van orthopeden, sportartsen en sportfysiotherapeuten werkt nauw samen o.a. middels het houden van een sportspreekuur. De sportkliniek organiseert ook bijeenkomsten om kennis te delen met andere doelgroepen.

Niet alleen sportklachten wekken mijn interesse. Mensen helpen met andere spier-, pees en gewrichtsklachten door middel van bewegen is ook een prachtig onderdeel van het vak. Samen zoeken naar de oorzaak van soms langdurige klachten vind ik een mooie uitdaging, vooral als dit een mooi resultaat oplevert.

Kortom voor sport gerelateerde blessures of orthopedische klachten kunt u binnen Fysiotherapie Paauwenburg bij mij terecht. Iedere blessure en/of klacht is uniek en verdient een individuele aanpak. Samen met u ga ik aan de hand van uw hulpvraag u zo goed mogelijk begeleiden, zodat u weer zonder klachten kunt sporten of deel kunt nemen aan uw dagelijkse activiteiten.